A gazdaságfejlesztési program beindításával egy új korszak kezdődik a kárpátaljai magyarság életében, hiszen az elmúlt évtizedekben Kárpátalja nem jutott a mostanihoz hasonló lehetőséghez – jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára hétfőn Beregszászon, ahol több száz magyar vállalkozó írt alá pályázati szerződéseket a magyar kormány által Kárpátaljának nyújtott gazdaságfejlesztési támogatás keretében.

 

Magyar Levente hangsúlyozta: az idén elkezdett közös munka meghozta a gyümölcsét, hiszen Beregszászon közel négyszáz kárpátaljai magyar vállalkozó ír alá pályázati szerződést egyenként több millió, összesen mintegy 800 millió forint támogatásról.

 

Az ő vállukon nyugszik Kárpátalja magyar gazdasági rendszere, és ha mindegyik támogatásban részesülő vállalkozó akár egy kicsit is előre tud lépni a maga vállalkozásában, akkor 1-2 éven belül, az eredmények összeadódásával, érezhető javulás fog beállni a kárpátaljai magyarság életszínvonalában

 

– tette hozzá.

 hirdetes_300x300  

 

Új korszak a kárpátaljai magyarság életében

 

Az államtitkár kiemelte: a gazdaságfejlesztési program beindításával egy új korszak kezdődik a kárpátaljai magyarság életében, hiszen az elmúlt évtizedekben Kárpátalja nem jutott a mostanihoz hasonló lehetőséghez. „Látjuk Budapestről, hogy micsoda nehézségekkel kell megküzdeniük nap mint nap a kárpátaljai magyaroknak, ezért született meg a döntés, hogy közösen rugaszkodjunk neki, és törjünk ki ebből a nehéz helyzetből” – emlékeztetett, rámutatva, hogy szerinte a közös siker minden feltétele adott.

 

Beregszász, 2016. december 5. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelõs államtitkára beszédet mond 2016. december 5-én a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Fõiskola aulájában, ahol több száz magyar vállalkozó írt alá pályázati szerzõdéseket a magyar kormány által Kárpátaljának nyújtott gazdaságfejlesztési támogatás keretében. MTI Fotó: Nemes János
Beregszász, 2016. december 5.
Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelõs államtitkára beszédet mond 2016. december 5-én a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Fõiskola aulájában, ahol több száz magyar vállalkozó írt alá pályázati szerzõdéseket a magyar kormány által Kárpátaljának nyújtott gazdaságfejlesztési támogatás keretében.
MTI Fotó: Nemes János

 

Magyar Levente kijelentette: az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Program keretében nyújtott támogatásról szóló pályázati szerződések aláírása nem a projekt lezárása, hanem a kezdete egy folyamatnak, mivel a jelenleg nyertes pályázók már a jövő év februárjában újabb támogatásokra pályázhatnak.

 

„Olyan új perspektívát fogunk nyitni minden kárpátaljai magyar vállalkozó számára, amely meghozza a sikert, hiszen e mögött valós, forintokban is megnyilvánuló politikai akarat van, s a pályázók számából is látszik, hogy a magyar kormány támogatási programjával sikerült az egész kárpátaljai magyarságot megmozgatni a közös cél érdekében”

 

– mondta.

 

A magyar kormány továbbra is támogatja a kárpátaljai magyarságot

 

A nyertes pályázóknak gratulálva az államtitkár hangsúlyozta: a magyar kormány töretlenül, az eddigi lendülettel és határozottsággal fogja folytatni a következő évben is a kárpátaljai magyarság támogatását.

 

Kárpátaljáról szólva az államtitkár kiemelte: a magyar kormány számára a kárpátaljai magyarság rendkívül fontos, ezért az Ukrajnának nyújtott támogatáson belül Kárpátalja hangsúlyosan szerepel.

 

30 éve nem látott fejlesztések a térségben

 

Kárpátalján az elkövetkező időszakban a magyar kormány támogatásával olyan fejlesztések indulnak be, amilyenek 30 éve nem voltak a térségben – mondta. Magyar Levente a legfontosabbak között a már elkezdett gazdaságfejlesztési program mellett a Beregszászt elkerülő út, a magyar-ukrán határt Munkáccsal összekötő autópálya és új határátkelőhelyek megépítését említette.

 

MTI

 

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!