Németországban letartóztattak egy fiatal afgán férfit, aki a gyanú szerint megerőszakolt és meggyilkolt egy 19-éves lányt, a német Maria Landenburgert. A fiatal lány az Európai Bizottság egyik befolyásos hivatalnokának gyereke volt, aki egy menekülttáborban segédkezett. Az eset részletei most kerültek a német média figyelmének középpontjába.

 

A gyilkosság ugyanis még októberben történt, amikor a fiatal lány 16-án egy diákünnepségre ment Freiburgba. Az orvostanhallgató Maria szabadidejében a helyi menekültügyi központban segédkezett, a rendőrség szerint először megerőszakolták, majd a Dreisam folyóban megfojtották.

 

A 40 fős vizsgálócsoport a folyómederben talált ruhadarabokból és hajcsomókból indult ki a nyomozás során, a közúti kamerák segítségével pedig azonosítottak egy afgán férfit. A Bild szerint a DNS tesztek bebizonyították, hogy a 17-éves férfi ölte meg. Előzetes letartóztatásba került.

 

 hirdetes_810x300  

A rendőrség most azt vizsgálja, hogy az áldozat ismerhette-e gyilkosát, valamint az afgán fiatal kitervelte-e a bűntettet. A letartóztatott fiatal 2015-ben került Németországba, idáig nevelőcsaládnál élt és nem keltette fel a rendőrség figyelmét. A fiatal lány Clemens Landenburger gyereke volt, aki az EB törvényhozási részlegénél dolgozik. Feleségévél lányuk haláláról a helyi sajtó hasábjain emlékeztek meg.

 

hnonline.sk

kép: Facebook / hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!