Magyar részről Orbán helyett Soros György került be a Politico válogatásba. Sadiq Khan, London muszlim polgármestere és Frauke Petry, a radikális német AfD elnöke vezeti a lap huszonnyolcas listáját.

 

Az olvasók jelölnek közszereplőket, politikusokat a Politico listájára, akik közül hosszas vita után a szerkesztők választják ki a 28 legmeghatározóbb személyt a kontinens jövője szempontjából.

 

A szám szimbolikus, 28  tagja van az EU-nak és a NATO-nak is. A szerkesztők bevallása szerint ezen tudatosan nem változtattak, mert Montenegró folyamatban lévő NATO-csatlakozásával és a Brexittel nem változik a szám.

 

 hirdetes_300x300  

Orbán helyett Soros került a listára magyar részről

 

A listáról lekerült Angela Merkel, de Orbán Viktor is, aki tavaly még az első helyen szerepelt. „Szerintünk [Orbán] úttörője volt a nacionalista politika felemelkedő márkájának a nyugati világban, ami aztán kiderült, hogy a Brexitnek és Donald Trump jelentős győzelmének mutatott utat” – írják a szerkesztők.

 

Hozzáteszik, hogy a politikai gravitáció törvényének megfelelően most a másik oldal megerősödése várható. A listát ezért Shadiq Khan, London muszlim polgármestere vezeti, aki centrista-liberális nézeteket képvisel. Magyarország oldaláról felkerült Soros György a listára, aki a Politico szerint a vagyonával az Orbán-ellenes politikai nézeteket támogatja.

 

Kiemelt szerep jutott az üzletembereknek

 

Az üzleti élet szereplői idén kiemelt szerepet játszanak. Felkerült a listára Michael O’Leary, a Ryanair légitársaság vezérigazgatója és Daniel Ek, a Spotify alapítója is.

 

A teljes listát itt nézhetik meg.

 

Forrás és nyitókép: Politico.eu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!