Rainer Wendt, a német rendőrszakszervezet elnöke az októberben megerőszakolt majd meggyilolt 19 éves Maria L. esetével kapcsolatban a német Bild napilapnak azt nyilatkozta, „Maria és még sokan mások nem váltak volna áldozatokká, ha az országunk felkészült volna a veszélyekre, amelyek a tömeges bevándorlással állnak összefüggésben”

 

A fiatal lányt még októberben gyilkolta meg  – a nyomozás eredménye szerint – egy 17 éves afgán férfi. A lány orvostanhallgatóként önkéntes munkát végzett a migrációs központban.

 

A tragédia nem kis politikai vihart kavart. Angela Merkel német kancellár és migrációs politikája mellett még mindig kiálló társai továbbra is igyekeznek meggyőzni a közvélemény,t hogy ezúttal is csak egy elszigetelt esetről van szó, és óva intették a polgárokat, hogy általánosítsanak vagy bűnbakot csináljanak a bevándorlókból.

 

 hirdetes_300x300  

A heves indulatokat kiváltó ügy fogadtatásán az sem segítet, hogy a szintén németországi Bochumban ezen a héten egy iraki menedékkérőt tartóztattak le két diák elleni nemi erőszak miatt.

 

BBC.com

Nyitókép: express.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!