A legfrissebb adatok szerint 38-an haltak meg az isztambuli robbantásokban, közülük 30 rendőr és 7 civil. Egy áldozatot még nem azonosítottak. A sebesültek számát 155-re teszik.

 

A Besiktas labdarúgó klub stadionja közelében szombat este felrobbantottak egy autóba rejtett pokolgépet a készenléti rendőrök autóbusza mellett, majd 45 másodperccel később egy közeli parkban egy öngyilkos merénylő levegőbe röpítette magát.

 

A BBC szerint jelenleg 155 embert ápolnak kórházban,  14-en intenzív osztályon fekszenek.

 

 hirdetes_810x300  

A kormány rendelkezése arra kérte a sajtót, hogy tartózkodjon minden olyan részlet közlésétől, amely “pánikot kelthet a lakosságban, és amely terrorista szervezetek céljait szolgálhatja”. Törökország egynapos nemzeti gyászt hirdetett vasárnapra.

 

 

A kurd szeparatistákat sejti a kettős merénylet mögött a török kormányfőhelyettes

 

A Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű terrorszervezet szélsőségesei követhették el a szombat esti kettős merényletet Isztambul Besiktas negyedében – vélekedett Numan Kurtulmus török kormányfőhelyettes vasárnap a CNN Türk hírcsatornán.

 

A nyilak a PKK felé mutatnak” – mondta a miniszterelnök-helyettes. “Egyértelműen megtervezett eseményről van szó. Végleges bejelentés csak a nyomozás lezárásával várható, egyelőre nem mondhatunk semmi biztosat” – tette hozzá.

 

 

Forrás: BBC/hirado.hu

Nyitókép: NBCsports.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!