Egy japán cég vásárolja meg az Anheuser-Busch InBev öt kelet-európai sörmárkáját,  köztük a magyar Drehert és a cseh Pilsnert – értesült egy japán üzleti lap, amely szerint az ügyletet akár már kedden hivatalosan bejelentik.

 

A Nikkei úgy tudja, hogy az Asahi Group Holdings mintegy 900 milliárd jent fizet egyebek között a cseh Pilsner Urquell, a lengyel Tyskie és Lech, valamint a magyar Dreher  megszerzéséért.

 

Egy november eleji Reuters értesülés szerint a Mol is ajánlatot  tett egy konzorcium tagjaként a sörmárkák megvásárlására. A Mol a lengyel Maspex Wadowice Group üdítőital gyártóval és a PZU biztosítóval együtt nyújtotta be ajánlatát.

 

A világ vezető sörgyártója, a belga-brazil Anheuser-Busch InBev  októberben 96,2 milliárd dollárért vásárolta fel a SABMillert, a második legnagyobb sörgyártót. A létrejött új sörgyártó a nemzetközi sörpiac harmadát felügyeli.

hirdetes

 

Az AB InBev már korábban bejelentette, hogy értékesíti a SABMiller magyarországi, romániai, csehországi, szlovákiai és lengyelországi aktíváit. Erre azért kényszerül, hogy elejét vegye annak a vádnak, hogy visszaél erőfölényével, és az egyesülés megsérti az unió közösségi versenyszabályait.

 

 

TASR, MTI

Nyitókép: loneriderbeer.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!