Rövidesen egész évben lehet majd síelni Szlovákiában. A tervek szerint egy fedett lesiklópálya épül majd a népszerű síközpontban, Dóvalon (Donovaly).

 

Dubaj után Szlovákiának is fedett sípályája lesz

 

A világon már több olyan hely is van, ahol egész évben működő fedett sípálya üzemel. A legismertebb Dubajban van, de az utóbbi években Németországban, Hollandiában sőt Litvániában is nyílt fedett síközpont.

 

 hirdetes_810x300  

A Plus 1 Deň c.napilap értesülése szerint egy besztercebányai vállalkozó holland beruházókkal közösen már benyújtotta jóváhagyásra a projektet, melynek megvalósítása 2018-ban kezdődhet el – számolt be róla a Világszám.hu.

 

20120113-ski-dubai-fedett-sipalya4
Fotó: origo.hu

 

Maroš Bezdeka vállalkozó szerint a beruházás 40 millió euróba kerülne és nem csupán lesiklópályákat, sífelvonókat, hanem egy műjégpályát, sőt, wellness központot és medencéket is magában foglalna. A fedett létesítmény 14,7 hektáros területen nőne fel, a tető alatt pedig 5 lesiklópálya lenne.

 

A beruházók kiszámították, hogy nagy érdeklődésre lehet számítani, a síközpont 300 kilométeres körzetében több mint 35 millió ember él. Donovaly autóval 2 óra alatt elérhető Pozsonyból, Krakkóból, Ostraváról és Budapestről is. Egy kétórás belépő pedig 11 euróba kerülne.

 

Forrás: vilagszam.hu

Nyitókép: divehardtours.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!