A Szlovák Vasúttársaság és a RegioJet is megerősíti majd járatai számát és kapacitását az ünnepek előtt. A legnagyobb forgalomra csütörtökön és pénteken (december 22-23) számítanak. Az autóbusz-közlekedési vállalatok és növelik majd az Európa nagyvárosaiba tartó és onnan érkező járataik számát.

 

A ZSSK idén is hatalmas forgalomra készül. A 20 vonat mellett üzembe helyez 4 rendkívüli járatot is, valamint nagyjából 100 vasúti kocsival bővíti majd IC-járatait, gyorsvonatait, regionális- és személyvonatait. A társaság szerint idén is a Pozsony – Zsolna – Kassa fővonalon utaznak majd e legtöbben, ezért december 22-én egy külön gyorsvonatot is indítanak Pozsonyból Kassára.

 

A RegioJet is javában készül a karácsonyi csúcsforgalomra, ezért az ünnepek előtti napokban nagy mértékben növelik majd járataik kapacitását. A Slovak Lines autóbusz-közlekedési vállalat nem bővíti belföldi járatainak kapacitását, azonban figyelmeztettek, hogy az ország nyugati és keleti része között közlekedő járatokra már alig lehet jegyet kapni. Az EuroLines nemzetközi járataira azonban nagy népszerűségnek örvendenek, ezért további 36 busszal könnyítik meg az európai nagyvárosokba való eljutást.

 

 hirdetes_300x300  

RTVS
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!