Az előrehozott választásokról és miniszterelnöki pozícióról álmodó szlovák nemzetiek élükön Andrej Dankoval igencsak ráfáznának, ha most lennének a választások. A Polis közvélemény-kutató ügynökség legutóbbi felmérése Kotlebáék alá mérte az SNS-t. Októberhez képest az SNS és a Most-Híd gyengült a legtöbbet. 

 

Valószínű, hogy pártpreferencia zuhanása mögött Danko Sulíkkal folytatott titkos találkozója áll és az emiatt kialakult szócsaták sem javítottak a helyzeten. Az SNS vezére nem tudta hitelesen kimagyarázni magát. A legutóbbi felmérés óta 3,4 százalékpontot veszített népszerűségéből.

 

A Smer-SD 27,7 százalékkal jutna a parlamentbe, ha most tartanák a választásokat. Ficoék a márciusi választásokon elért eredményüket többnyire már csak alulról közelítik meg.

 

 hirdetes_300x300  

Az SaS a Polis felmérése szerint 15,6 százalékos támogatottsággal a második helyen végezne. Harmadikként 11 százalékkal az ĽSNS jutna a parlamentbe. Őket 10,6 százalékkal az SNS követi, majd 9,5 százalékkal az OĽaNO-NOVA.

 

A Boris Kollár-féle Sme rodina 7,7 százalékkal ismét megelőzte a Most-Hidat, amely 6 százalékkal jutna a parlamentbe. Bugár Béla pártja a második legnagyobb veszteséget könyvelhette el,  októberhez képest ugyanis 2,2 százalékpontot csúszott vissza.

 

A törvényhozásból márciusban kiszoruló KDH 5,5 százalékkal újra bejutna a parlamentbe.

 

Az MKP stabilan – a parlamenti küszöb előtt – 4 százalékon áll.

 

partpreferencia_polis_2016-december
Pártpreferenciák a Polis közvélemény-kutató ügynökség két legutóbbi felmérésekor. Adatok: HNonline.sk

 

A Polis ügynökség december 11. és 20. között végzett közvélemény-kutatást, az eredmény 1275 megkérdezett válaszaiból állt össze.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!