Az orosz-amerikai kapcsolatok „minőségileg új szintre” emelése mellett foglalt állást Vlagyimir Putyin orosz államfő Donald Trump megválasztott amerikai elnöknek írt levelében.

 
Trump reméli, hogy nem kell alternatív utat járni

“Remélem, hogy konstruktív és gyakorlatias módon cselekedve képesek leszünk igazi lépéseket tenni azért, hogy különböző területeken helyreállítsuk a kétoldalú együttműködés kereteit, valamint nemzetközi együttműködésünket minőségileg új szintre emeljük”

 

írta Putyin a levélben.

 

Trump a levélhez fűzött, a megválasztott amerikai elnök válaszát tartalmazó közleményében reményét fejezte ki, hogy mindkét ország beváltja majd e reményeket és “nem kell alternatív utat járniuk”.

 

 hirdetes_810x300  

A levélben említett együttműködési szándék hangoztatása ellenére Putyin és Trump csütörtökön egyaránt amellett foglalt állást, hogy országaiknak erősíteniük kell nukleáris arzenáljukat. Putyin hangsúlyozta: szavatolni kell, hogy az orosz hadászati rakétafegyverek garantáltan áthatoljanak minden meglévő és leendő rakétavédelmi rendszeren. Trump pedig Twitter-üzenetben szükségesnek mondta az amerikai atomarzenál kibővítését.

 

“Az Egyesült Államoknak meg kell erősítenie és ki kell terjesztenie nukleáris képességeit, amíg a világ jobb belátásra nem tér az atomfegyverkezés területén”

 

írta a januárban hivatalba lépő elnök.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: magnificat.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!