Szűkítik a vasárnap lezuhant orosz repülőgép tragédiájának lehetséges okait a légügyi szakértők. Miközben tovább folytatják a Fekete-tengerben a feketedoboz keresését, a vizsgálat az emberi mulasztások és a műszaki hibák lehetőségeire koncentrál.

 

Az M1 Híradó információi szerint már azt sem zárják ki, hogy terrortámadás miatt zuhant le az orosz gép. Sőt: kifejezetten vizsgálják ezt a lehetőséget.

 

Karácsony második napján nemzeti gyásznapot tartanak Oroszországban az áldozatokra emlékezve. A szíriai Aleppóba tartó Tupoljev-154-es gép 92 utasa közül senki nem élte túl a katasztrófát. Már több mint tíz holttestet találtak meg. A keresést nagy erőkkel folytatják, 3500 ember vesz részt a műveletekben.

 

 hirdetes_300x300  

Az orosz közlekedési miniszter megerősítette, hogy a repülőgépet 1983-ban gyártották, műszaki naplóját jónak nevezte. 2014-ben felújították.

 

A szíriai fellépésre utazó Alexandrov együttes 62 zenésze és táncosa mellett a segélyezésben aktív Elizaveta Glinka és 9 újságíró is életét vesztette a tragédiában.

 

Oroszországban félárbócra eresztették a zászlókat, és számos helyen gyűlnek az emlékezés virágai, így Szocsi repülőteréről, ahonnan felszállt a tragédiát szenvedett járat.

 

euronews, m1

Nyitókép: reuters

 

Kapcsolódó tartalom:

 

Lezuhant az Alexandrov kórust szállító repülőgép. Esélyük sem volt a túlélésre

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!