Az IFFHS beszámolója szerint az Atletico Madrid argentin szakvezetője, Diego Simeone lett az év legjobb edzője, akinek csapata a spanyol bajnokságban harmadik, a BL-ben pedig második lett.

 

A BL-győztes, spanyol bajnoki ezüstérmes Real Madrid francia trénere, Zinédine Zidane másodikként (108 pont), az angol bajnok Leicester City edzője, az olasz Claudio Ranieri pedig harmadikként (86 pont) zárt.

 

A spanyol bajnok és kupagyőztes FC Barcelona szakvezetője, Luis Enrique csupán a hatodik lett (24 pont).

 

 hirdetes_300x300  

A szövetségi kapitányok között az Európa-bajnok portugál válogatottat irányító Fernando Santos nagy fölénnyel, 199 ponttal szerezte meg az első helyet. A második a svéd Lars Lagerbäck lett (71 pont), aki a nyári kontinenstornán a negyeddöntőig jutott az izlandi csapattal.

 

Joachim Löw, a világbajnok németek szövetségi kapitánya lett a harmadik (62 pont), és az Eb nyolcaddöntős magyar válogatott német szakvezetője, Bernd Storck is kapott egy pontot, így holtversenyben tizedikként zárt 2016 legjobbjai között.

 

Storck itthon jelölt az Év edzője címre, miután felkerült a jelölteket tartalmazó tízes listára. Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2017. január 12-én, csütörtökön 19.30 órától kezdődik a Nemzeti Színházban.

 

 

nemzetisport.hu

Nyitókép: goal.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!