Kiemelték a Fekete-tengerből a hét végén lezuhant orosz Tu-154 típusú utasszállító repülőgép második adatrögzítő berendezését – közölte a gépet üzemeltető védelmi minisztérium. Eddig 17 holttestet és 223 emberi maradványt találtak a szerencsétlenség körzetében.

 
Lehetséges lesz az adatelemzés

A fő fedélzeti adatrögzítőt kedden emelték ki és szállították a tárca Moszkva melletti tudományos kutatóintézetébe, hogy elemezzék a tárolt adatokat. A pilóták beszélgetéseit rögzítő berendezés jó állapotban volt, szakértők szerint lehetséges az adatelemzés.

 

A mentők szerda délelőttig a gép több mint 12 nagyobb és 1547 kisebb darabját találták meg, ebből 567-et felszínre emeltek – tájékoztatta a TASZSZ orosz állami hírügynökséget egy nevének elhallgatását kérő rendvédelmi illetékes.

 

Eddig 17 holttestet és 223 emberi maradványt találtak a szerencsétlenség körzetében. A katasztrófa helyszínén, Szocsi térségében napi huszonnégy órában folyik a kutatás. A munkálatokban szerdán több mint 3600 ember és több mint 500 műszaki egység vett részt Szocsi térségében. A búvárok naponta több mint 30 merülést hajtanak végre – közölte a védelmi minisztérium.

 hirdetes_300x300  

 

MTI

Nyitókép: TASS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!