A legismertebb szlovákiai úti célok, a Magas-Tátra és az Alacsony-Tátra síközpontjai mellett az ország délebbi régióiban is kiválóan lehet hódolni a síelésnek.

 

Visszajáró vendégek járnak síelni a Gömörbe

 

A szlovákiai sípályákon a korábbi évekhez képest hamarább indult az idei síszezon. A pályák jelentős részén természetes hó van, máshol hóágyúk biztosítják a megfelelő hóréteget. A legismertebb szlovákiai úti célok, a Magas-Tátra és az Alacsony-Tátra síközpontjai mellett az ország délebbi régióiban is kiválóan lehet hódolni ennek a téli sportágnak.

 

 hirdetes_810x300  

A Szlovák-érchegységben mintegy 800 méteres tengerszint feletti magasságban lévő Kokava-Línián az idei szezonban már karácsony előtt elkezdődött a pályák hóágyúzása, azóta mintegy 50cm-es mesterséges hó borítja a sípályákat.

 

„Ez egy egyszerűbb pálya, de jó feltételekkel, jókat lehet itt is síelni, elsősorban azért, mert kevesebb a síelő. Természetesen ezt nem lehet összehasonlítani a Tátrával vagy a Chopokkal, de tökéletesen megfelel a síelő számára”

 

– vélekedik egy vendég, a poltári Janka Kubaliaková.

 

familyski_feature
Fotó: ligo.co.uk

 

Egy másik látogató, a Szekszárdról érkezett Inger Nikoletta elmondta, már harmadszor választották ezt a síközpontot.

 

„Nagyon tetszik nekünk itt, azért is járunk vissza. Jó a pálya, nagyon megfelelő a sportolóinknak – mi egy kajak-kenu egyesületet vezetünk a férjemmel, a sportolóinkkal érkeztünk. ”

 

A síközpontban nemcsak a kezdők, de a családok és a szervezett csoportok is megtalálják számításaikat a pályákon, ahol a vendégek egyharmadát a külföldi, elsősorban magyarországi vendégek teszik ki. A térségben több kisebb pálya is üzemel, némelyik viszont karbantartás nélkül.

 

Forrás: hírek.sk

Nyitókép: likesuccess.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!