A szélsőségesek elleni legjobb recept a parlamentben az lenne, ha nem ülnénk le velük tárgyalni, állítja Bugár Béla (Most-Híd), a parlament alelnöke.

 

Emlékeztetett, hogy ennek az elvnek nem tett eleget például Richard Sulík SaS-pártelnök. Bugár kiemelte, hogy pártja nem törekszik Marián Kotleba pártjával való megegyezésre.  Épp ellenkezőleg, Lucia Žitňanská, a párt igazságügyi minisztere konkrét lépéseket teszt az extrémisták elleni harcban, ugyanis törvényeket fogadtak el, mondja Bugár.

 

A TASR hírügynökség kérdésére, miszerint ez elegendő lesz-e a szélsőségesek népszerűségének megállítására azt válaszolta, hogy szükséges a hivatali szervek cselekedeteinek az extrémizmus elleni törvénnyel való összhangja.

 

 hirdetes_810x300  

 

Bugár szerint az is nagy probléma, hogy miközben a politikusok vitatkoznak a parlamentben, addig Kotlebáék csendben ülnek, majd pedig felszólalnak és rámutatnak a szakadásokra. Megjegyezte, hogy ezt a taktikát az ellenzék és a kormánykoalíció politikusai is lehetővé teszik számukra.

 

„Az egyik, de a másik oldalon is biztos vannak hibák. De ha mindent korrupcióként jelölnek meg, ha az ellenzék mindenből politikai problémát akar majd csinálni, mindig azok nyernek majd, akik a legegyszerűbb megoldással rendelkeznek.” – tette hozzá.

 

teraz.sk
kép:  TASR

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!