Lövöldöztek a floridai Fort Lauderdale repterén. A helyi seriffhivatal közlése szerint öten meghaltak, nyolcan megsérültek, egy embert őrizetbe vettek, a seriff szerint sértetlenül. A megyei főfelügyelő szerint a lövöldöző utas volt egy kanadai járaton, engedéllyel vitt magával fegyvert a táskájában.

 

A fegyvert a mosdóban vette elő. Bill Nelson szenátor azt nyilatkozta, a gyanúsítottnál katonai igazolványt találtak, de nem tudni, az övé volt-e. A lövöldöző nem kiabált, nem mondott semmit, amikor leadta a lövéseket, a hatóságok vizsgálják, terrortámadás történt-e.

 

2
forrás: BBC

 

A Broward megyei seriffhivatal közlése szerint több ember meghalt, illetve többet kórházba szállítottak. A hivatal később azt írta, öt ember halt meg, nyolc pedig megsérült, és kórházba került.

 hirdetes_810x300  

 

A 20-as éveiben járó fegyverest őrizetbe vették. A rendőrség közölte, hogy nem voltak társai. Egyelőre nem tudni, hogy mi volt az indítéka, és azt sem, hogy kapcsolatban áll-e bármilyen szélsőséges szervezettel.

 

A támadás a repülőtér érkezési oldalán, a kettes terminálon, a csomagváróban történt. A Fort Lauderdale-Hollywood repülőtér egy részét lezárták, több száz utast a kifutópályára tereltek, a légi forgalmat egy időre felfüggesztették.

 

– Tragikus módon öt ember belehalt sérüléseibe. Az áldozatokról semmilyen információt nem tudunk megosztani önökkel, addig, amíg nem azonosítottuk őket, ez pedig eltart egy ideig. A lövöldöző őrizetben van, nem sérült meg, nem is lőtt rá senki. FBI-ügynökök és gyilkossági ügyekkel foglalkozó nyomozók hallgatják ki – nyilatkozta Scott Israel megyei seriff.

 

Ari Fleischer, a Fehér Ház korábbi sajtószóvivője a repülőtéren tartózkodott a támadás idején. A Twitteren azt írta, hogy mindenki futásnak eredt, amikor hallotta a lövéseket.

 

origo.hu , hu.euronews.com
borítókép: theguardian.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!