„Nagyon hosszú idő után úgy látjuk, hogy a nemzetközi folyamatok segítenek a magyar–orosz kapcsolatok fejlesztésében” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel hétfőn Moszkvában folytatott tárgyalása elején.

 

Komolyan készülnek Putyin látogatására

 

Mint mondta, a magyar kormány nagyon komolyan készül Vlagyimir Putyin orosz elnök februári budapesti látogatására. Rámutatott, hogy a kétoldalú viszony sokat szenvedett a nemzetközi szankciós környezetben, de a közösen elhatározott gazdasági együttműködési programok – a regionális együttműködés, az oroszországi magyar technológiai beruházások, elsősorban a mezőgazdaság terén, valamint a gépipari együttműködés – jól fejlődnek.

 

 hirdetes_300x300  

Hozzátette: Magyarország úgy látja, hogy európai szempontból sürgősen szükség van a kiegyezésre az Európai Unió és Oroszország között.

 

„Ha az EU és Oroszország nem tud kiegyezni egy pragmatikus, szoros együttműködés feltételeiben, akkor az unió súlyosan le fog maradni a nemzetközi gazdasági és politikai versenyben”

 

– hangsúlyozta a magyar tárcavezető.

 

Forrás: mno.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!