Bernie Ecclestone után a Liberty Media is megerősítette: Chase Carey lett a Forma–1 ügyvezető igazgatója. Egyúttal jelezték, végbement a sportág adásvételi folyamata.

 

Az amerikai médiacég hétfő esti közleménye a hivatalos bejelentése volt annak, amiről Bernie Ecclestone már pár órával korábban nyilatkozott a német Auto Motor und Sportnak: mostantól nem ő, hanem az egyben az elnöki pozíciót is betöltő Chase Carey a Forma–1 ügyvezetője. A Liberty Media emellett bejelentette, felvásárolták az F1 anyacégét, a Delta Topcót, melynek mostantól 100%-os tulajdonosai.

 

Ami Ecclestone-t illeti, elégedetten tekintett vissza a mögötte álló negyven évre, s egyben „örömmel” üdvözölte az új tulajdonost. „Büszke vagyok arra az üzletre, amit a negyven év alatt kiépítettem, valamint amit elértem a Forma–1-gyel, és szeretnék köszönetet mondani a rendezőknek, csapatoknak, szponzoroknak, tévétársaságoknak, akikkel együtt dolgoztam. Örömmel veszem, hogy a Liberty felvásárolta a céget, és hogy befektetne az F1 jövőjébe. Biztosra veszem, hogy Chase irányítása jó hatással lesz a sportágra” – idézte a 86 éves egykori vezetőt a közlemény.

 

A Liberty jelezte, cégüket Formula One Group néven működtetik tovább, az F1-et pedig továbbra is Londonból fogják irányítani. Greg Maffei az elnökség helyettes vezetője lesz. Az amerikaiak kedden egy tévéműsorban részletesebben is beszámolnak a most végbement üzlet hátteréről. Hírek szerint hamarosan az is kiderül, milyen új struktúrával, s milyen vezetőséggel terveznek nekivágni az F1 megújításának.

 

 hirdetes_810x300  

Az értékesítési marketingrészleg élére a várakozás szerint az ESPN korábbi befolyásos vezérét, az innovatív ötleteiről híres Sean Bratchest állították, míg a sportág szabályrendszerével és sportügyeivel Ross Brawnt bízták meg.

 

m4sport.hu
kép: formula.hu

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!