A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöksége Martin Schulzot, az Európai Parlament volt elnökét javasolja kancellárjelöltnek és pártelnöknek – jelentette be kedden Berlinben Sigmar Gabriel német alkancellár, a párt távozó vezetője.

A politikus az elnökség ülése után elmondta, hogy a testület egyöntetűen kiállt Martin Schulz mellett.

 

A párt választmánya vasárnap dönt Martin Schulz jelöléséről, akit márciusban rendkívüli pártkongresszuson választanak meg elnöknek

 

– mondta.

 

Sigmar Gabriel nagy szociáldemokrataként jellemezte Martin Schulzot, és azt mondta, egy „német európai és európai német” vezeti majd az SPD-t a szeptember 24-i szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás kampányában.

 hirdetes_810x300  

 

Martin Schulz kiemelte, hogy nagy megtiszteltetés a felkérés, amelyet büszkén, de a „kellő alázattal” fogad el. Aláhúzta, hogy az SPD az ország vezetésének igényével lép fel a kampányban, és az a célja, hogy gondoskodjon a „biztonságos és jó életről” és az esélyegyenlőségről mindenki számára.

 

Az SPD jelenlegi elnöke, Sigmar Gabriel alkancellár, gazdasági miniszter egy szerdai, a Stern című hírmagazinban megjelenő interjúban az előzetesen ismertetett részletek szerint már elmondta, hogy nem vállalja a kancellárjelöltséget a szeptember 24-ére kiírt szövetségi parlamenti választáson, és a pártelnöki tisztségről is lemond.

 

(MTI)

Nyitókép: giornalettismo.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!