A pozsonyi Comenius Egyetem az intézmény alapításának 100. évfordulója alkalmából versenypályázatot írt ki az egyetem új logójának megalkotására. A TASR hírügynökség tájékoztatása szerint már győztest hirdettek, aki nem más, mint Štefan Kukla, az egyetem Bölcsészettudományi Karának tanulója.

 

A versenyhez 239 hallgató csatlakozott akik összesen 568 javaslattal álltak elő. A versenyre az egyetem minden diákja jelentkezhetett, nem számított a tanulmányok módja és fokozata. A szakmai bizottság Karol Mičiet rektorral az élen 2016 végén értékelte a diákok munkáit.

 

„A logó nyomatékosítja a könnyű megjegyezhetőséget és olvashatóságot. A tradíciók és az új, modern eljárások összekötését fejezi ki a 100-as szám, enyhén futurista csomagolásban” – tünteti fel a győztes mű alkotója, Štefan Kukla. A győzelmével 1000 eurós jutalomban is részesült.

 

 hirdetes_300x300  

„Mint ahogy a Comenius Egyetem szimbóluma a kutatásnak és a felsőfokú oktatásnak Szlovákiában, remélem, hogy az egyetem alapításának 100. évfordulójára készített logó szimbóluma lesz a százéves évforduló megünneplésének” – mondta az egyetem  rektora.

 

Teraz.sk
borítókép: uniba.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!