Változatlan formában megtartja Obamának a szexuális kisebbségekhez tartozók jogainak védelméről, illetve a munkahelyeken esetleg tapasztalható hátrányos megkülönböztetések szankcionálásáról szóló rendeletét Donald Trump. 

 

Donald Trump amerikai elnök közleményben tett ígéretet arra, hogy megvédi a szexuális kisebbségeket a diszkriminációtól. A Fehér Ház által kiadott közlemény hangsúlyozza: a republikánus elnök „eltökélt abban, hogy megvédje valamennyi amerikai, köztük az LMBTQ közösség jogait”. Mint írják, Trump tisztelni és támogatni fogja az LMBTQ jogokat, ahogy tette azt a választás alatt is. Közölték azt is: Trump büszke arra, hogy ő volt az első republikánus elnökjelölt, aki megemlítette az LMBTQ közösséget a jelölőgyűlésen elmondott beszédében, és felajánlotta, hogy megvédi őket az erőszaktól és az elnyomástól.

 

A közlemény leszögezi azt is, hogy változatlan formában és tartalommal érvényben marad a Barack Obama demokrata párti elnök által 2014-ben aláírt dekrétum, amely kimondja a szexuális kisebbségekhez tartozók jogainak védelmét, a munkahelyeken esetleg tapasztalható hátrányos megkülönböztetések szankcionálását.

 

 hirdetes_810x300  

A közlemény nyilvánosságra hozatala előtt az amerikai médiumok, köztük a The Washington Post is, azt vetítették előre, hogy Donald Trump kormányzata szűkíti majd a szexuális kisebbségek jogait és a diszkrimináció elleni védelmüket szolgáló intézkedések körét.

 

Forrás: MTI/The Hill

Nyitókép: humenonline.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!