Nyilvánosságra hozta a kormány az OLAF 4-es metróról szóló jelentését. Az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentésének fedlapján érintettként Medgyessy Pétert, a budapesti önkormányzatot és az Alstomot nevezik meg.

 

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése egyértelműen bizonyítja a baloldali kormányok és a 2010 előtti budapesti városvezetők felelősségét a 4-es metróberuházás korrupciós botrányában – jelentette ki sajtótájékoztatóján Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

 

Elmondta: a jelentést már 2016 végén megkapta a kormány, ám adatvédelmi okokból – az adatvédelmi hatóság véleményének kikérése után – csak most hozták nyilvánosságra. Az elmúlt 13 év legnagyobb korrupciós ügye miatt az országnak várhatóan 59 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Unió számlájára – tette hozzá.

 

 hirdetes_810x300  

A 104 oldalas jelentés fedőlapján érintett személyként a fővárosi önkormányzatot, az Alstomot és Medgyessy Pétert nevezik meg a dokumentum készítői. A volt szocialista kormányfőnél annyit írnak, hogy a hozzá köthető cég 2002 óta tanácsadói szerződésben állt az Alstommal, majd 2005-ben sikerdíjas lobbiszerződést kötöttek a metrókocsik szállítására.

 

A jelentés elején, az összefoglalóban azt írják, négy típusú ügyet tártak fel: szabálytalanság, csalás, korrupció, illetve uniós pénzek szabálytalan felhasználása. A dokumentumból kiderült, hogy a DBR Metró Projektigazgatóságnak nem volt meg a kellő kapacitása ahhoz, hogy jól menedzselhessék a beruházást. A DBR több vezetőjénél és a főnökeik közül többeknél is összeférhetetlenséget találtak,olyan kapcsolatban álltak a szerződéses partnerekkel.

 

59 milliárdot kérhetnek vissza

 

A jelentésből – amit a Figyelő ismertetett először – kiderült, hogy 60 darab, összesen 167 milliárd forintnyi szerződéssel kapcsolatban tártak fel szabálytalanságokat,ezek egy részénél korrupciót orrontanak. Összesen 59 milliárd forint uniós támogatást kérnek ezért vissza. Az okozott kár 96 százaléka öt szerződéshez kapcsolódik.

 

Csepreghy pénteken azt is elmondta: a 4-es metró beruházásának összértéke 452 milliárd forint volt, ebből a gyanú szerint 272 milliárd forint érintett csalással vagy szabálytalan felhasználással. A fejlesztéshez 76 milliárd forintot használtak fel a Közlekedési Operatív Program terhére, ebből 59 milliárd forint volt az Európai Unió hozzájárulása, és ez utóbbi összeget követelheti vissza az Európai Bizottság – fűzte hozzá.

 

origo.hu , kormany.hu 
kép: nepszava.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!