Szlovákia legveszélyesebb járásai közé a Kassai és Nagyszombati tartozik, a legnagyobb biztonságban a Felsővízközi (Svidník) és Ólublói (Stará Ľubovňa) járásban élnek az emberek – jelentette be Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány az előző éve bűnelkövetési statisztikák alapján.

 

A Kassai járásban 4500, a Nagyszombatiban 3682 bűncselekményt regisztráltak. A Felsővízközi és Ólublói járásokban pedig mindössze 424, illetve 425 bűncselekmény történt.

 

Csökkent a bűnözés mértéke

 

 hirdetes_300x300  

Roberta Kaliňák szerint 2006-hoz képest 40 százalékkal csökkent a bűnözés mértéke. Elmondta, hogy 2016-ban összesen 70 ezer bűncselekmény történt az országban, a legtöbb a Pozsony és Kassa megyékben.

 

A bűncselekmények felderítése és kivizsgálása a miniszter szerint valamivel 57 százalék alatt mozog. Megjegyezte, hogy az előző évhez képest kevesebb autót loptak el.Tibor Gašpar hozzátette, hogy a tolvajok körében a Škoda és Volkswagen típusú autók számítanak a legnépszerűbb zsákmánynak.

 

Kaliňák továbbá problémát lát a szélsőséges bűncselekmények felderítésében is, szerinte több bűncselekményt a szociális hálókon követnek el, ahol probléma adódhat a személyazonosságuk igazolásával. Szerinte főleg verbális támadások történnek, fizikai erőszakra ritkán kerül sor.

 

aktuality.sk
kép: aktuality.sk / TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!