A Škoda igencsak közkedvelt modelljét, a Favoritot már több mint 20 éve nem gyártják, a brit Daily Telegraph napilap azonban újra letesztelte a legendás autót. Mégpedig abból az alkalomból, hogy a Škoda 25 évvel ezelőtt került a VolksWagen szárnyai alá.

 

A Favorit az első olyan modell volt a cseh autógyár gépkocsijai között, amelynél a motor előre került. A brit lap a tesztelés után a következő címmel közölte tapasztalatait:

 

„Miért nem lehet minden autó annyira jó, mint ez?”

 

A tesztsofőrnek, Ed Wisemannak szerencséje volt, mert egy kifogástalan állapotban lévő példányt sikerült beszereznie, ami nem lehetett egyszerű dolog, tekintve, hogy a Favoritokat csak 1988 és 1995 között gyártották. Mladá Boleslavig ment érte, és onnan vezetett haza, Angliába.

 

 hirdetes_300x300  

Elégedett, kellemes utazás

 

Wiseman nagyon meg volt elégedve a Favorit üléseivel, melyeket rugalmasabbnak talált mint az általa előző nap vezetett 120 ezer eurós kocsiban lévőket. Utólag úgy értékelte a hosszú utat, hogy meglepően kellemes volt, az autó könnyedén suhant az utakon, visszaváltania csak a nagyobb emelkedőknél kellett.

 

Persze hiányosságokat is tapasztalt, a klímán kívül biztonsági jellegűeket is. Majdnem mindegyik autó az úton gyorsabban haladt, mint ő, a kerekek úttartása gyenge volt az átsorolásoknál, és értelemszerűen hiányzott a légzsák is a felszereltségből.

 

Gond esetén tehát nem lett volna más biztosíték, csak a fékek és az új abroncsok állóképessége – meg persze a sofőr lélekjelenléte.

 

„Mindennek ellenére sokkal kényelmesebb vezetni, mint más modern autót, amelyekkel volt már dolgom európai útjaimon”

 

Írta Wiseman a Favoritról.

 

Kazettás magnó és a régi slágerek

 

A kazettás magnónak hála újrajátszható régi slágerek és az ergonomikus és könnyen használható műszerfal miatt külön élményt nyújt a vezetés egy Favoritban. Nem beszélve arról, hogy hátszélben elérhető a legnagyobb, leírás szerinti sebesség: 150 km/óra.

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!