A szlovák parlament emberi jogi bizottsága hétfőn szerette volna elítélni a Kotleba-féle Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS) képviselőit, Milan Mazurekot és Stanislav Mizíket iszlámellenes kijelentéseikért. A bizottság nem járt sikerrel, mert nem volt jelen elég képviselő.

 

Kotleba emberei ismét megúszták…

 

Amíg Mazurek a tárgyalóteremben volt, addig a bizottság határozatképesnek bizonyult, ám a képviselő szavazás előtti távozásával a testület határozatképtelenné vált.

 

A bizottság sajnálattal veszi tudomásul, hogy Milan Mazurek és Stanislav Mizík képviselők február 1-jén a parlament ülésén elhangzott kijelentései ösztönzik a faji, nemzetiségi és vallási gyűlöletet és a szélsőségességet” –

 

 hirdetes_810x300  

áll az el nem fogadott határozatban.

 

Mazurek visszautasította a határozati javaslatot, ugyanis nem gondolja, hogy kijelentései gyűlöletszítók és szélsőségesek lettek volna. Miután elmondta kifogásait, távozott.

 

Mazureknek és Mizíknek azért kellett volna bocsánatot kérniük, mert az iszlámot „kegyetlen, szörnyű és embertelen politikai rendszernek nevezték” és „az ördög sátáni-pedofil művének”. Kotlebáék a kezdetektől fogva kiálltak kijelentéseik mellett, bocsánatot nem kértek miattuk, sőt, továbbiakkal toldották meg. Ezer eurós büntetést kaphatnak.

 

Forrás és nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!