Tegnapi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy az  OĽaNO-NOVA képviselői, Igor Matovič és  Richard Vašečka, valamint az SaS képviselői, Jana Kiššová és Karol Galek megkezdték az aláírásgyűjtést a rendkívüli parlamenti ülés összehívása érdekében. Az ülésen a miniszterelnököt, Robert Ficot szeretnék leváltani az energiaárak körül kirobbant botrány miatt.

 

„Hatalmas pénzösszeggel lopták meg az országot”

 

Az ellenzéki SaS és OĽaNO javaslatához ma csatlakozott a Most-Hídból kivált, független Simon Zsolt, valamint a Boris Kollár-féle Család Vagyunk (Sme rodina) párt is.

 

 hirdetes_300x300  

A parlament rendkívüli ülésének összehívásához legalább 30 képviselő aláírása szükséges. Az aláírásokat csütörtökön kezdték el gyűjteni, és péntekre meg is szerezték a szükséges mennyiséget, így elképzelhető, hogy még ma benyújtják a javaslatot, de az is lehet, hogy csak a jövő hét elején. Amint ez megtörténik, a házelnöknek, Andrej Dankónak hét napja lesz arra, hogy összehívja a képviselőket.

 

Boris Kollár azzal indokolta a leváltás támogatását, hogy Holjenčík tíz éven keresztül irányította a csak papíron független intézményt.

 

„Ő Fico közvetlen jelöltje, aki közvetlenül Ficónak felel. Nem beszélhetünk itt semmiféle függetlenségről. Ami most kiderült, az csak a jéghegy csúcsa, mivel hatalmas pénzösszeggel lopták meg a nemzetet. Az energiaáraknak 30%-kal olcsóbbnak kellene lenniük a tavalyihoz képest”

 

mondta Kollár.

 

Forrás: webnoviny.sk

Nyitókép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!