Nagy-Britanniában gyűrűzik a botrány. A valamikor tengeri nagyhatalom jóval sebezhetőbb vízen, mint azt eddig hitték. A Királyi Haditengerészet összes támadó-tengeralattjárója alkalmatlan a bevetésre.

 

Hét brit tengeralattjáró teljesen működésképtelen, lényegében csak egy teljesít szolgálatot, de az sincs abban az állapotban, hogy mérvadó legyen egy tengeri csata során.

 

A The Sun brit lap úgy tudja, hogy a tengeralattjáró-flotta állapotáról Theresa May miniszterelnök nem tudott, mert a védelmi minisztériumnál nem merték neki elmondani a tengeri haderő siralmas helyzetét – féltek a reakciójától.

 

 hirdetes_810x300  

May szóvivője a kialakult botrány miatt kénytelen volt magyarázkodni a sajtónak:

 

„Nagy-Britanniának elsőrangú hadiflottája van, a Királyi Haditengerészet továbbra is teljesíti hadműveleti feladatait, a világon mindenhol ott vannak, és védik érdikekeinket”

 

Nagy-Britannia földrajzi helyzetéből adódóan mindig nagyon erős tengeri flottával rendelkezett, mely felett alig pár ellenfél tudott csak győzedelmeskedni az évszázadok során, így a most napvilágra kerülő fejlemények komoly pofont jelentenek a brit nemzettudat számára (is).

 

HNonline.sk

Nyitókép: Aktualne.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!