A tragédia helyszínén készült képekből és felvételekből egy grafikusművész készített animációt. Ez alapján azt feltételezi, hogy akár a kidöntött villanyoszlop is okozhatta a tüzet a buszban – írja a hirado.hu.

 

A veronai buszbaleset okozta trauma feldolgozásának megkönnyítése érdekében beszélgetést tartottak az utazásra autóbuszt biztosító Pizolit Személyszállító Kft. dolgozói, gépkocsivezetők és szerelők, szakértők és érdeklődők részvételével még a hétvégén Kiskunfélegyházán. Ezen a találkozón mutatta be M. Fekete György grafikusművész a kisfilm-animációját a szerencsétlenségről.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Hp0awm3ulmg

 

 hirdetes_810x300  

Arra hívta fel a figyelmet, hogy az autópálya érintett szakaszát bemutató felvételeken látszik egy villanyoszlopsor, az ütközés utáni képeken viszont már egyetlen lámpa sem ég. Ebből arra következtetett, hogy a busz sodródásakor a szalagkorlát kidöntött egy villanyoszlopot és ez rövidzárlatot okozhatott.

 

A grafikus szerint ez gyújthatta be az üzemanyagnyílás sérülése következtében gázolajat. Hozzátette, az olasz hatóságok azonban azt állítják, hogy a tűz akkor keletkezett, amikor a busz a pillérnek ütközött.

 

 

Hirado.hu

Nyitókép: youtube.com/reprofoto

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!