Miközben ma Bálint napot ünnepelnek a világ szerelmesei, a japánoknál szomorú eredménnyel végződött egy közvélemény-kutatás.

 

Eszerint a japán házastársak majdnem fele szexhiányos kapcsolatban él, ami azt jelenti, hogy havonta legfeljebb egyszer szeretkezik párjával.

 

A szexhiányos kapcsolatban élők aránya a felmérés szerint 47,2 százalék, ami 2,6 százalékos növekedést jelent az ezt megelőző, 2014-ben elvégzett felmérés eredményéhez képest. A statisztika romlását jól mutatja, hogy 2004-ben a házastársak „csupán” 31 százaléka panaszkodott a magánéletére.

 

 hirdetes_300x300  

Bár a fenti adatokat úgy is lehetne értelmezni, hogy csak a házastársak közti intim kapcsolat hiányzik (amit esetleg más módon – házasságtöréssel – pótolnak), ám ez mégsem valószínű. A japánok libidójának csökkenését azzal magyarázzák, hogy a megkérdezett házasok két harmada munka után túl fáradt az aktushoz – a nők és a férfiak is.

 

A japán Népesség és Szociális Biztonság Kutatóintézete által elvégzett másik kutatás során 5000, 18 és 34 év közötti egyedülálló nőt és férfit kérdeztek meg szexuális életéről. Megdöbbentő eredmény született: a férfiak 42 a nők 44 százaléka válaszolta azt, hogy még sosem szexelt életében.

 

TheGuardian.com

Nyitókép:  TheGuardian.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.