Az Origo értesülése szerint egy kiegészítő üzemanyag-tartály lehetett abban a buszban, amely január 20-án este balesetet szenvedett és kigyulladt Verona közelében, az autópályán.

 

Az Origo szerint spórolás céljából lehetett a plusz tartály a buszon, hogy így takarékoskodjanak az üzemanyaggal.

 

Szokatlan, hogy ilyen hamar kigyulladt a busz első része

 

 hirdetes_810x300  

A Szinyei Merse Pál gimnázium diákjai és kísérőik utaztak hazafelé egy sítáborból, amikor a busz nekiment a szalagkorlátnak, majd a felüljáró oszlopának csapódott. A jármű azonnal kigyulladt, az utasok közül 16-an, többségük tizenéves fiatal, bennégett a buszban.

 

Az Origónak nyilatkozó szakértő már a tragédia után azt mondta, hogy feltehetően megrepedt a busz üzemanyagtartálya a becsapódástól. A portál szerinte ebben a busztípusban az üzemanyag-tartály a busz első ajtaja és jobb első kereke között van. A korábban nyilatkozó szakértő szerint szokatlan, hogy ilyen hamar kigyulladt a busz első része. Erre adhat magyarázatot a plusz tartály, amely ütközéskor keletkezett hő és nyomás miatt borulhatott pillanatok alatt lángba – az írás szerint.

 

A kiegészítő tartály használata nem szokatlan megoldás, spórolás céljából szokták használni – mondta az Origónak egy szerviz. A portál információi szerint a busztársaságnak azonban nem volt engedélye ilyenre. Egy plusz tartály megváltoztathatja a busz statikáját.

 

Forrás: origo.hu

Nyitókép: AFP

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!