A Real Madrid és a Bayern München is hazai pályán tett komoly lépést a továbbjutás felé a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A spanyol csapat a Napolit győzte le 3-1-re, a Bayern München pedig 5-1-re ütötte ki az Arsenalt.

 

Bayern – Arsenal

 

A Bayern a 11. percben vezetést szerzett: Robben szokásához hűen a jobb szélről húzott befelé, majd 26 méterről óriási gólt lőtt a jobb felsőbe. A 30. percben az Arsenal váratlanul egyenlített: Lewandowski a saját 16-osán belül belerúgott Koscielnybe, a játékvezető 11-est ítélt. Alexis Sanchez büntetőjét Neuer kiütötte, a támadó másodszor luftot rúgott, majd harmadszorra már nem hibázott. A folytatásban az angolok megszerezhették volna a vezetést, de előbb Xhaka lőtt középre, majd Özil rontott ziccert.

 hirdetes_300x300  

Szünet után beindult a Bayern-henger, előbb Lahm beadása után Lewandowski fejelt 10 méterről a hálóba, ezt követően a lengyel sarokkal adott szenzációs gólpasszt Thiagónak, a 63. percben a spanyol duplázni tudott. A hajrában a csereként beállt Müller adta meg a kegyelemdöfést. A londoniak kilátástalan helyzetből várhatják a visszavágót.

 

Real Madrid – Napoli

 

A Napoli kitűnően kezdett a Real otthonában: a 8. percben Insigne lépett ki, majd 38 méterről a meglepett Navas mellett a kapuba lőtt. Gyorsan jött azonban az egyenlítés, miután Benzem öt méterről a kapuba fejelt. A francia a szünet előtt vezetést szerezhetett volna a madridiaknak, de lövése a kapufán csattant.

 

A második félidőben öt perc alatt eldöntötte a meccset a Real: Kroos 15-ről talált a kapuba, utána pedig Casemiro lőtt nagy gólt távolról. A Real kényelmes pozícióból várhatja a visszavágót.

 

csakfoci.hu , origo.hu
forrás: uefa.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!