A szlovák Külügyminisztérium honlapján figyelmezteti a szlovákiai munkásokat, hogy januártól minden Ausztriába kiküldött itthoni munkavállalót az osztrák alkalmazottakra vonatkozó feltételek illetnek meg.

 

2017 január 1-től Ausztriában új törvény lépett életbe, amelynek célja, hogy minden Ausztriába kiküldött munkás „azonos bért kapjon, azonos munkáért az azonos helyen”. Az intézkedés legnagyobb az árufuvarozásban és az építőiparban dolgozókat érinti. Például az Ausztriába belépő gépkocsivezetőknek kategóriától függően 1500 euró körüli munkabért kell igazolniuk, az ott töltött időre pedig be kell őket jelenteni, ha ezt a munkáltató elmulasztja, több tízezer eurós bírságot is kaphat.

 

 

Az újítás miatt fokozott ellenőrzéseket tart az osztrák pénzügyőrség is. Eddig főleg az építőipari cégeknél és a szállítmányozás területén bővítették az ellenőrzések mennyiségét.

 hirdetes_810x300  

 

A külföldi cégek Ausztriában való regisztrációjához szükséges dokumentumok, melyeket az ellenőrzések során be kell mutatni, a következő oldalon érhetőek el szlovák nyelven is.

 

 

minzv.sk

Nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!