Szlovákiában diagnosztizálták a legtöbb vastagbél- és végbéldaganatos esetet a világon (1000 lakosra lebontva), és a második legtöbb hasnyálmirigyrákot. Az országon belül a legtöbb daganatos megbetegedés Nyitra megyében fordul elő – jelentette be Juraj Detvay, nyitrai kari kórház klinikai onkológiai és radioterápiás osztályának vezető főorvosa.

 

Detvay elmondta, hogy a régióban megjelenő, egyre gyakoribb daganatos megbetegedésekre reagálva a kórház növelte az onkológiai osztály kapacitását mintegy 39 százalékkal.

 

Évente 3700 vastagbél- és végbéldaganatos esetet diagnosztizálnak az országban, és ugyancsak évente 1700-an halnak meg a két betegségben összesen.

 

 hirdetes_810x300  

A statisztikai adatok szerint 2015-ben 7600 férfi és 6000 nő halt meg országszerte valamelyik rosszindulatú daganatos betegségben. A férfiaknál ez 100 ezer főre vetítve 288, a nőknél 217 halálesetet jelent, miközben Nyitra megyében ugyanezek az arányok jóval elszomorítóbbak: a férfiaknál 360 ilyen haláleset jut 100 ezer főre, a nőknél pedig 260.

 

Teraz.sk

Nyitókép: Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!