“A változás most történik” – hirdeti a genfi autószalon, középpontban az elektromos autókkal, mint a Bentley elektromos sportautó tanulmánya, valamint az önvezető járművekkel. A Volkswagen bemutatta saját tervezését, a Sedricet.

 

Ferrari 812. kép: Hospodárske Noviny /Drahomír Piok

 

Persze a klasszikus autók, főleg luxus kivitelben, továbbra is fontos szerephez jutnak a piacon.  Alex Goy, a CNET szakújságírója arról beszélt, hogy mindig lesz helye a nagy motorral rendelkező erős autóknak, mert mindig lesznek olyan őrültek, mint amilyen ő is, akik imádják ezeket a dolgokat. De ez is, mint a lovak és a vitorlások, luxustermékké válnak azok számára, akik ezeket meg tudják fizetni.

 

Kia Stinger. kép: Hospodárske Noviny /Drahomír Piok

 

 hirdetes_300x300  
Range Rover Velar. kép: Hospodárske Noviny /Drahomír Piok

 

A Porsche körülbelül egymilliárd eurót szán a Mission E elektromos modelljének fejlesztésére, amit a tervek szerint 2020-ra tökéletesít.A német márka jelenleg két hybrid verzióval van jelen a piacon. Kínában, az Egyesült Államokban és Európában is egyre nagyobb az igény a prémium kategóriás autók iránt, ami akár évi 300 ezerre növelheti a Porsche eladásait 2020-ra.

 

Skoda Kodiaq. kép: Hospodárske Noviny /Drahomír Piok

 

VW Sedric. kép: mirror.co.uk

 

Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen összesen több mint 30 új elektromos modellt akar piacra dobni 2025-re. Az autóipar hatalmas változáson megy át – hangsúlyozzák a szakemberek. Az elektromos autók és az önvezető járművek mellett megjelent a közösségi autó fogalma is.A genfi autószalon március 19-ig tart.

 

Euronews, HNonline.sk
borítókép: Hospodárske Noviny /Drahomír Piok

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!