A 35 esztendős spanyol futballista visszavonulását korábban már megszellőztette a Bild, ezúttal pedig maga a játékos jelentette be, hogy 2017 nyaráig szóló szerződése lejártával befejezi a pályafutását.

 

 

Xabi Alonso a Real Sociedadban kezdte a karrierjét, és 2004-ben szerződött a Liverpoolhoz, amellyel legnagyobb sikerét, a Bajnokok Ligája-győzelmet első szezonjában érte el. Öt évvel később a Real Madridhoz vezetett az útja, és a királyi gárdával szinte minden sorozatban a csúcsra ért.

 

 hirdetes_300x300  

2014-ben igazolt Münchenbe, a bajor csapat 9 millió eurót fizetett érte a spanyol klubnak. Carlo Ancelotti, a német együttes vezetőedzője korábban jelezte, hogy szívesen hosszabbítana a rutinos labdarúgóval, ám a baszk nemzetiségű középpályás másképp határozott.

 

Sikerekben gazdag pályafutása alatt kétszer ért a csúcsra a Bajnokok Ligájában, a Bundesligában és a Spanyol Kupában, de nyert többek között spanyol bajnokságot, európai Szuperkupát, FA-kupát, Német Kupát, valamint angol, spanyol és német Szuperkupát is. A válogatottban sem kerülték el a sikerek, az Európa-bajnokságon kétszer, míg a világbajnokságon egyszer diadalmaskodott a spanyol nemzeti együttessel.

 

„Nem volt könnyű meghoznom ezt a döntést, de úgy gondolom, megérett rá az idő. Mindig úgy véltem, hogy jobb előbb befejezni, mint utóbb. A legmagasabb szinten szerettem volna lezárni a pályafutásomat, a Bayern pedig megfelelő csapat. Hihetetlenül büszke és boldog vagyok, hogy ennek a családnak a tagja lehetek”

 

– mondta Xabi Alonso az FC Bayern Tv-nek.

 

Nemzetisport.hu
kép: Sports Illustrated

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!