A Magyar Közösség Pártja Párkányi Helyi Szervezete aggályosnak és az önkormányzatiság alapelveivel összeegyeztethetetlennek tartja a város polgármesterének, Ing. Szabó Eugennek a párkányi hulladék-feldolgozóval kapcsolatos kommunikációját, a tények elhallgatását,  és a közvélemény félrevezetését – áll az MKP Párkányi Helyi Szervezetének nyilatkozatában.

 

Az MKP Párkányi Helyi Szervezete 2017. március 8-án megtartott évzáró taggyűlésének egyik fontos napirendi pontja az önkormányzati képviselők munkájáról szóló beszámoló volt.

 

Az évzáró taggyűlések a városi képviselőtestület öttagú MKP frakció vezetője beszámolt az utóbbi 10 hónap tevékenységéről. Tájékoztató hangzott el többek közt a párkányiakat és a környék lakosságát felháborító két hulladékhasznosító, ha úgy tetszik hulladékégető tervezetével kapcsolatosan.

 

 hirdetes_300x300  

Mint köztudott, 3 és fél nap alatt több mint 7500 tiltakozó aláírást gyűjtöttek össze az MKP aktivistái a tervezett hulladékégető megépítése ellen. A taggyűlés aggályosnak és az önkormányzatiság alapelveivel összeegyeztethetetlennek tartja a város polgármesterének, Ing. Szabó Eugennek a témával kapcsolatos kommunikációját, a tények elhallgatását, a közvélemény félrevezetését, a lakosság és főleg a városi képviselőtestület mellőzését a tervezett hulladékégetők engedélyeztetése kapcsán.

 

Párkány város polgármesterét a 2014-es helyhatósági választásokon az MKP helyi szervezete is támogatta. A taggyűlés olyan határozatot hozott, hogy Párkány polgármestere a tervezett hulladékégetők engedélyeztetési és véleményeztetési folyamatában nem a város és a környék lakosságának érdekeit védte, munkáját nem polgármesteri esküje szerint végezte, ezért 2017. március 8-ai hatállyal tőle az MKP helyi szervezete bizalmát megvonja –  áll a nyilatkozatban.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: infoesztergom.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!