Szlovákiában az emberek a legtöbb pénzt a közös kirándulásokra, az éttermi és bárbéli beülésekre, valamint a barátoknak vásárolt ajándékokra költik.

 

Sokat áldozunk a barátainkra

 

A barátok társaságában eltöltött szabad perceket a szlovákok anyagilag is jobban értékelik. A többségnek ezért nem jelent problémát, hogy a közösen eltöltött programokba évente akár több száz eurót fektessen be. Mindez abból a felmérésből derül ki, amit a Stem/Mark végzett a Home Credit társaságnak.

 

 hirdetes_300x300  

Szlovákiában az emberek a legtöbb pénzt a közös kirándulásokra, az éttermi és bárbéli beülésekre, valamint a barátoknak vásárolt ajándékokra költik.

 

A ranglistán ezután következnek a társas-kulturális eseményekre fordított költségek (mozi, koncert, színház), majd a vásárlás, kirándulás és a barátok utáni utazás. A ranglista a közös sportolásra fordított költségek zárják.

 

Fotó: YouTube

 

A felmérés során beigazolódott, hogy a szlovákok többsége barátságos és áldozatkész. „Sokak számára a barátokkal való együttlét annyira fontos, hogy egyes tevékenységeket kimondott csak azért csinálnak, hogy kapcsolatban maradjanak velük” – mondta Ján Holoch, a Home Credit pénzügyi szakértője.

 

Minden ötödik szlovák áldozatot hoz akkor, amikor moziba megy a barátaival egy olyan filmre, amit saját magától sosem nézne meg. Hasonló a helyzet a közös kirándulásokkal is. A felmérésből fény derül arra is, hogy a férfiak ezen a téren alkalmazkodóbbak a nőknél. A barátok miatt a férfiak 25 százaléka adja a fejét utazásra, míg a nőknek a 17 százaléka.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: askmen.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!