A máltai kormány bejelentette, hogy nemzetközi ötletelést indítanak a természeti látványosság rekonstruálásáért, mivel rájöttek, hogy a szikla nemzeti identitásuk szerves részévé vált, így elvesztésébe sem hajlandóak beletörődni.

 

Rájöttünk, hogy az Azúr Ablak sokkal fontosabb szerepet tölt be, mint gondoltuk. Identitást adott a szigeteinknek” – mondta a máltai miniszterelnök, miután bejelentette a nemzetközi kezdeményezés ötletét.

 

Természetbarát megoldás: a hologram

 

A felmerült javaslatok egyike digitális megoldás lenne: hologrammal helyettesítenék a megsemmisült látványosságot. Ebben az esetben nem nyúlnának a sziklaalakzathoz, a lehullott szikladarabokat azonban kiemelnék a tengerből és kiállítanák egy olyan bemutatótérben, amelyben a látogatók képet kaphatnának az eredeti Azúr Ablakról, vagy művészi installációkat helyeznének el benne – közölte José Herrera környezetvédelmi miniszter.

hirdetes_starlux810x300

 

 

“Vannak olyan technológia megoldások és eszközök, amelyek lehetővé teszik, hogy az emberek mesterséges módon megtapasztalhassák, milyen volt eredetileg a látványosság. Nem zárjuk ki a hologramos megoldást sem, de természetesen meg kell felelnie a környezetvédelmi törvényeknek”

 

– mondta.

 

Forrás: Malta Today/MTI

Nyitókép: Érdekes Világ

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!