A galántai Čistý deň kliensei a mai nap büntetőfeljelentést tesznek az intézet vezetősége ellen. Az egyik feljelentő az a lány, aki amiatt került reflektorfénybe, mert Boris Kollár (Sme rodina) parlamenti képviselővel váltott korábban vitatott tartalmú üzeneteket. A másik lány, a 17 éves Tamara szökésben van, és nem akar visszakerülni a galántai intézetbe.

 

A két lány jogi képviseletét Daniel Lipšic vállalta el, aki elmondta, hogy a vád között szerepel a drogfüggőség okozása valamint a hamis tanúzásra való felbujtás, illetve személyi szabadság korlátozása.

 

Lipšic képviseli egyébként a fiatalkorú Natáliát is, akit a galántai reszocializációs intézetben az egyik alkalmazott megerőszakolt. A hatóságok a nyomozást leállították, de az ellenzéki Natália Blahová képviselő nyilvánosságra hozta az esetet. Ezután derült ki, hogy az intézet szoros kapcsolatokat ápol a Smerrel és a kormányhivatallal.

 

 hirdetes_810x300  

A volt ellenzéki politikus szerint nem kizárt, hogy a szülőket és a tanúkat befolyásolták, manipulálták. Példaként említette, hogy maga Natália is másképp beszél a történtekről, hogy nincs az intézetnek kiszolgáltatva.

 

„El tudom képzelni, ilyen nyomást gyakoroltak Tománkováék”

 

mondta Lipšic.

 

eTrend.sk

Nyitókép: eTrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!