Csaknem egy hónapos kihagyás után térnek vissza a parlament padsoraiba a képviselők, a 14. ülésen összesen 92 programpontot kell megtárgyalniuk. A kormány javaslatain kívül leginkább az ellenzéki képviselők tervezeteivel  foglalkoznak majd, összesen 12 napon keresztül.

 

A legfontosabb tárgyalási pont a kormány által elfogadott alkotmánymódosítási javaslat lesz. Robert Fico ezzel szeretné elérni a mečiari amnesztiák eltörlését. A javaslat megpróbálja módosítani az alkotmányt, ezzel kibővítve a parlament jogköreit ( hogy lehetővé váljon az amnesztiák háromötödös többséggel való eltörlése), végezetül pedig jogkörökkel ruházná fel az Alkotmánybíróságot, hogy bírálja el az amnesztiák eltörlésére hozott parlamenti határozatot.

 

Az elképzelés szerint így kiderülhet, hogy a parlament eltörölheti-e a korábbi amnesztiákat. A képviselők a javaslatot gyorsított törvényhozási eljárásban tárgyalják meg. Napirendre kerül az Andrej Kiska által bírált állatorvosi ellátásról szóló ellenzéki törvényjavaslat is, amelyet a Smer-SD képviselőinek támogatásával fogadtak el korábban. Az államfő támogatja a kutyatenyésztők tevékenységének szabályozását, ugyanakkor szerinte a jóváhagyott módosítás nem oldja meg a problémákat.

 

 hirdetes_810x300  

A programban szerepel az összes állami ünnepre és a munkaszüneti napokra is kiterjesztett üzletek nyitva tartásának tilalma is, a javaslat az utolsó jóváhagyásra vár.

 

webnoviny.sk
kép: pravda.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!