A Sputniknews orosz hírügynökség szerint a TASR visszalépése az együttműködési szerződéstől azt bizonyítja, hogy az EU-ban korlátozzák a szólásszabadságot, és Brüsszel befolyása alá akarja vonni a sajtót.

 

A Sputnik hírügynökséget az orosz propaganda szócsövének tartják Európában. A Denník N szlovák napilap kérdésére elárulták, hogy a parlament kulturális és sajtóbizottsága kezdett el foglalkozni az üggyel, az ellenzék pedig meghallgatásra rendelte volna be Jaroslav Rezníket, a TASR igazgatóját.

 

A szlovák ellenzéki napilap szerint a bizottság lépése nem minősül a sajtószabadságba való beavatkozásnak, a meghallgatás egy legitim eszköz arra, hogy az állami menedzserek indokolhassák döntéseiket.

 

 hirdetes_810x300  

Rezník egyébként az SNS mögött álló Slavia Capitalhoz kötődik, egyes értesülések szerint a kormány őt állítaná az RTVS élére. Egy orosz propagandával kapcsolatos botrány ezt a kinevezést veszélybe sodorta volna, valószínűleg ennek tudható be, hogy még az oroszokkal kötött megálapodás nyilvánosságra kerülésének napján visszavonták azt.

 

Milyen gyarkan merített a TASR a Sputniktól az elmúlt években? Feltűnő, hogy mennyire csappant meg 2015 év elején az átvett információk mennyisége. Forrás: DennikN.sk

 

DennikN.sk

Nyitókép: Sputniknews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!