A pozsonyi régi Szenci úton (stará Senecká cesta) ma délután aktivisták lassítják a forgalmat, tüntetve a D1-es autópálya Pozsony-Nagyszombat szakasza bővítésének mikéntje ellen.  A blokádot a Triblavina csoport aktivistái szervezik, a Slovak Parcel Service közelében található  gyalogos-átkelőhelynél.

 

Pozsonyszőlős városának polgármestere és a csoport tagja, Ján Mrva szerint a tüntetés célja az, hogy felhívják a figyelmet a Pozsony-Szenc-Bazin sűrűn lakott régió szükséges közlekedési projektjeire. Azt szeretnék elérni, hogy a tervezett építkezés legyen összhangban a Pozsony megye által kidolgozott szakmai fejlesztési tervvel.

 

A közlekedésügyi tárca szakmai csoportja korábban azt javasolta a minisztériumnak, hogy a D1-es autópálya a jövőben a D4/D1 kereszteződésénél található pozsonysárfői (Blatné) csomóponttól kezdve négysávos legyen mindkét irányban teljes értékű leállósávval, Nagyszombatig pedig háromsávos rendszerben üzemeljen szintén egy leállósávval.

 

 hirdetes_810x300  

Az állam eredetileg hatsávos út építését tervezte két-két gyűjtősávval együtt, a szakértők szerint azonban ez nem lenne hatékony és gazdaságos. Az NDS idén februárban bejelentette, hogy a gyűjtősávok helyett inkább a Szenci utat szeretnék bővíteni. A gyűjtősávok a környékbeli falvak lakói számára jelentettek volna jobb felhajtási lehetőséget az autópályára.

 

Körkép.sk , Teraz.sk
kép: tvnoviny.sk/TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!