Pont kerülhet egy ügy végére: az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) és az Amazon megállapodtak abban, hogy a kiskereskedelmi óriás több mint 70 millió dollárt (nagyjából 20 milliárd forintot) térít vissza, amelyek appon belüli vásárlások miatt ütötték a markát – írja a HVG.

 

Az eset még 2014 októberére nyúlik vissza, amikor az FTC azt nehezményezte, hogy az Amazon nem figyelmezteti a szülőket arra, hogy a gyerekeknek szóló ingyenes appokon belül vásárlási opciók is előfordulhatnak. A figyelmeztetést nem vették komolyan, most viszont egy szövetségi bíró megállapította, hogy a cég így igazságtalanul számlázott a fogyasztók felé, az Amazon ugyanis nem épített olyan rendszert az appjaiba, amelyik a szülők beleegyezéséhez kötötte volna az appon belüli fizetést.

 

Végül megszületett a megállapodás, és az Amazonnak az említett több mint 70 millió dollárt vissza kell fizetnie a 2011 novembere és 2016 májusa között történt vásárlások alapján. A visszatérítési program részleteit hamarosan nyilvánosságra fogják hozni.

 

 hirdetes_810x300  

HVG
kép: theatlantic.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!