A Blue Slovakia szlovákiai légitársaság közelebb került a belföldi légiközlekedés elindítását biztosító hivatalos engedély megszerzéséhez.  Az alacsony költségű diszkont légitársaság regionális járatokat szeretne indítani Szlovákiában, derült ki az ügyvezető, Ľubomír Kolárik TASR hírügynökségnek adott nyilatkozatából.

 

Kolárik szerint már elküldték kérvényüket a Közlekedési Hivatalnak annak érdekében, hogy megkapják a szolgáltatás elindításához szükséges engedélyt, jelenleg jóváhagyásra várnak. A cégigazgató tervei szerint már május elején elindítanák az első belföldi járatokat.

 

A társaság azonban arra számít, hogy az engedélyt és szükséges licenszeket a Közlekedésügyi Minisztériumtól 2017 vége előtt kapják meg. Addig  a VAN Air Europe légiközlekedési szolgáltató segítségével szeretnék megvalósítani a járatok üzemeltetését.

 

 hirdetes_300x300  

A Blue Slovakia jelenleg két darab L 410 UVP típusú repülőgéppel rendelkezik, járműparkját egy ATR 72-es repülőgéppel szeretné bővíteni. A társaság Kolárik elmondása szerint Szlovákia legnagyobb városai között szeretne belföldi járatokat indítani, ezek pedig: Pozsony, Kassa, Poprád, Szliács, Zsolna és Pöstény. Később szeretnének charterjáratokat indítani Európán belül és a régiós útvonalakon.

 

Teraz.sk
kép: investopedia.com (illusztráció)

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!