Milan Mazurek (ĽSNS) képviselőnek 20 ezer rajongója volt a legnagyobb közösségi portálon. A Facebook azonban folytatta a Marian Kotleba pártjához közeli oldalak blokkolását, gyűlöletkeltő tartalmak terjesztése miatt.

 

Korábban az ĽSNS hivatalos Facebook oldalát függesztették fel, amelynek 80 ezer kedvelője volt. A közösségi portál tájékoztatása szerint több bejelentés alapján vizsgálták az oldalakat gyűlölködő megnyilvánulások miatt, és mivel megszegték a közösségi szabályokat, ezért törölték őket.

 

Mazurek az egyik legaktívabb képviselők közé tartozott, videóit több tízezren is megtekintették. A tavalyi parlamenti választások előtt eltűntek a bejegyzései, akkor azonban maga a képviselő törölte őket.  Korábban egy blogger, Ján Benčík figyelmeztetett arra, hogy Mazurek a bejegyzéseiben gyakran csodálja Hitlert, a holokausztot pedig mesékhez hasonlítja.

 

 hirdetes_300x300  

A Facebook nagy tisztogatásának nem csak a hivatalos pártoldal lett áldozata, de több ĽSNS rajongói oldalt is azonnali hatállyal felfüggesztettek.

 

Aktuality.sk
kép: dennikn.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!