A német nyomozók részéről komoly kétségek merültek fel arra vonatkozóan, hogy a Dortmund futballistáit szállító autóbusz elleni támadás környékén talált leveleket valóban iszlamisták írták.

 

A pénteki német sajtó arról számol be, hogy a nyomozás több alternatívával is számol, beleértve szélsőséges jobboldali és baloldali aktivisták motivációit is.

 

Három, azonos szövegű levél

 

 hirdetes_300x300  

A támadás helyszínén három irományt találtak, melyek mind Allahnak szólva kezdődtek. A levelekben a berlini, 12 emberéletet követelő támadásról is írnak, valamint, hogy a németországi és mint más „keresztes országok “sportolói és prominens személyei is a „halállistán“ vannak.

 

Az ismeretlen szerző azt is követeli, hogy Németország vonja vissza Tornado típusú felderítő gépeit az Iszlám Állam elleni hadjáratokból, és zárja be a nyugatnémet Ramsteinban található amerikai katonai támaszpontot.

 

Ez nem az IS keze nyoma

 

A sajtóban már korábban felmerült, hogy a levelet nem iszlamisták írhatták. Európai biztonsági szakértők eddigi tapasztalatai szerint ugyanis az IS nem ilyen formában vállalja magára a támadásokat.

 

Mint ismert, a Monaco elleni keddi BL-meccsre tartó Dortmund csapatbusza közelében bombák robbantak, a robbanás következtében az egyik játékos, Marc Bartra valamint egy rendőr megsérült, és kórházba kellett őket szállítani.

 

ČTK

 

Nyitókép: zeenews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!