Két héttel azután, hogy a parlament kancellárja utasításba adta a címzett nélküli és „gyanús” levelek kibontását és ellenőrzését,  az intézkedést egy időre kénytelenek visszavonni az illetékesek. Mint kiderült, az ellenzéki képviselők postáját különböző okokra hivatkozva felbontották, elolvasták, nemegyszer pedig elmulasztották kézbesíteni.

 

Az intézkedés része volt például az is, hogy a vulgáris kifejezéseket tartalmazó leveleket nem kézbesítették, vagy azonnal vagy három hónapnyi megőrzés után megsemmisítették volna őket. Az OĽaNO elnöke, Igor Matovič akkor vette észre mindezt, mikor végül kézhez kapott egy neki címzett, felbontott levelet, lepecsételve a „biztonsági okokból felbontva“ felirattal.

 

A kancellária először azzal védekezett, hogy a belügyminisztérium rendelkezése szerint járnak el, ma azonban megváltoztatták álláspontjukat.

 

 hirdetes_810x300  

„Mivel a képviselőink biztonságát szolgáló intézkedést politikai célokra használták fel, mint a kancellária vezetője felfüggesztem a vonatkozó intézkedést“

 

jelentette be ma, Daniel Guspan, aki hozzátette, hogy a levelek ellenőrzése a képviselői grémiumokig szünetel, vagyis a döntés nem végleges. A képviselőknek a grémiumon kell dönteniük kell  arról, hogyan kezeljék a parlamentbe érkező postát.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!