A SME szlovák napilap internetes kiadása új portált indított, ami arra szolgál, hogy a politikusok ígéreteinek teljesítését lehessen követni. A SME a Googlenél pályázott az projektre, és nyert.

 

A Sluby.sme.sk politikusok, közéleti személyiségek és közéletben résztvevő civil szervezetek kijelentéseit, ígéreteit gyűjti össze. Minden egyes kijelentés kap egy időzítőt, hogy mennyi nap, hónap múlva lehet számítani a beigazolódására vagy betartására. A Gorilla-ügy rendezésére például már 5 éve vár a szlovákiai átlagpolgár.

 

Bugár Bélánál például jelenleg egy aktív ígéretet tart számon (a még csak most indult) oldal, miszerint a kormánykoalíció nem szándékozik megyefőnök-jelöltet állítani a koalíciós pártok soraiból. Ennek valóságtartalma nagyjából 7 hónap múlva igazolódik be – ekkor kell majd leadni a hivatalos jelöltlistát. Az ígéretek teljesítését folyamatosan figyelik az oldal kezelői. Vagyis ha időközben történik egy bejelentés, ami megváltoztatja a helyzetet, az felkerül az oldalra.

 

 hirdetes_810x300  

Egy adott politikustól hallott ígéretet bárki feltölthet a „Pridať sľub” gombra kattintva, ahol többek között meg kell adni a nevünket és természetesen a tudomásunkra jutott ígéretet valamint annak forrását.

 

A portál célja, hogy létrehozza a közvélemény online emlékezetét, amivel hatékonyan lehet ellenőrizni és megítélni a politikusok tevékenységét.

 

Sme.sk

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!