A Smer-SD nem támogatja a parlament rendkívüli ülésének programját, amelyen az ellenzék Andrej Danko (SNS) házelnököt szeretné leváltani. Robert Fico pártelnök és kormányfő pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy teljesen helytelennek tartja az egészet. Szerinte már akármikor előhúzhatják egy miniszter vagy a kormányfő esetleg a házelnök leváltását elérni kívánó javaslatot, miközben Szlovákiának demokratikusan megválasztott kormánya van.

 

 

„Egyáltalán nem látok indokot a rendkívüli ülésre és a parlament elnökének visszahívására. A Smer nem hagyja, hogy valaki a politikai idegesség növelése érdekében visszaéljen a visszahívás intézményével. A Smer soha nem támogat ilyen ülést. Mivel ezen az ülésen el kell fogadni a programot, a Smer soha nem fogja támogatni annak elfogadását. Ez az ellenzék gyűlöletkeltő politikája. Az ellenzéknek semmije sincs.”

 

-jelentette ki Fico. Az RTVS riporterének pedig felrótta, hogy nem foglalkozott Igor Matovič (OĽANO) adóügyeivel, ezért kell most rendkívüli ülésnek lennie, hogy eltitkolják, mit követett el.

 

Andrej Dankot korábban felszólította Matovič, hogy péntek délig mondjon le, ellenkező esetben az ellenzék megpróbálja visszahívni őt. A szükséges képviselői aláírások leadása után a parlament elnökének 7 napja lesz arra, hogy kihirdesse a rendkívüli ülést.

 

 hirdetes_810x300  

 

Matovič Andrej Danko (SNS) házelnököt tette felelőssé azért, hogy a a parlament kancellárja felbontatta az alkalmazottakkal a képviselők részére érkező leveleket, egyes küldeményeket pedig nem is kézbesítettek.

 

Webnoviny.sk
kép: TASR

 

Danko megszegte a levéltitkot, Matovič a leváltását sürgeti

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!