Ez az elnökválasztás referendum, Franciaországért vagy ellene” – mondta Marine Le Pen a Nizzában tartott csütörtöki nagygyűlésén. A francia elnökválasztás szuverenista jelöltje ugyanakkor így fogalmazott: „A globalizáció itt van. Nem is tagadom, hogy meg akarom szelídíteni”.

 

A radikális Nemzeti Front által jelölt Le Pen mintegy négyezer fős hallgatóság előtt a „gazdasági patriotizmus” nevében azt hangsúlyozta, hogy szeretné „visszaadni Franciaországnak a határait” és „megszelídíteni a globalizációt”, szemben centrista riválisával, Emmanuel Macronnal, aki szerinte volt bankárként piactérré tenné az országot.

 

Le Pen szerint a második forduló Franciaország melletti vagy elleni népszavazás lesz

 

 hirdetes_810x300  

„Ez az elnökválasztás referendum, Franciaországért vagy ellene. Arra kérlek titeket, hogy válasszátok Franciaországot, és ne Macront, akinek a programja Franciaország felhígítása és leépítése” 

 

– hangsúlyozta Le Pen.

 

„A globalizáció itt van. Nem is tagadom, hogy meg akarom szelídíteni. Olyan körülményeket teremtve Franciaországnak, hogy abból a legjobban jöjjön ki, ne pedig rosszabbul. Védelmező elnök leszek, aki a gazdasági patriotizmust a mi vállalataink érdekében fogja megvalósítani (…).”

 

Le Pen: Macron a migránsáradat jelöltje 

 

Le Pen hosszan bírálta az első fordulóban 24 százalékkal az élen végzett centrista riválisa programját, akit „a rendszer és a migránsáradat” jelöltjének nevezett. Szerinte a bankár Macront az oligarchia régóta kiválasztotta magának, azért hogy „további öt évre helyzetbe hozza saját embereit és hálózatait”.

 

MTI

Nyitókép: MTI/AP

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!